Aardbeien in dessertwijn

AllerHande april 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • ½ zakje verse munt à 15 g
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker
  • 1 dl dessertwijn bijvoorbeeld Muscat de Lunel

Instructies

  • Aardbeien wassen, kroontjes verwijderen.
  • Aardbeien halveren, grote exemplaren in vieren snijden.
  • Van munt 8 mooie blaadjes achterhouden, rest van blaadjes heel fijn hakken.
  • In kom aardbeien mengen met munt en poedersuiker.
  • Dessertwijn erover schenken en geheel voorzichtig omscheppen.
  • Kom afdekken en aardbeien minimaal 1 uur marineren; af en toe omscheppen.
  • Aardbeien uit marinade nemen en in zeef laten uitlekken.
  • Aardbeien op acht grand dessertborden leggen.
  • Garneren met achtergehouden blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht