Aardbeien in gelei

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g aardbeien
  • 450 g frambozencoulis
  • 3 gelatineblaadjes 6 g
  • 40 g suiker facultatief
  • 8 blaadje(s) basilicum
  • 15 cl verse room
  • versgemalen zwarte peper

Instructies

  • Was de aardbeien, neem het staartje weg en snij ze in stukjes.
  • Warm de frambozencoulis wat op en meng er de suiker onder.
  • Laat de gelatineblaadjes zacht worden in wat lauw water, wring ze uit en meng ze onder de coulis.
  • Leg de aardbeien in coupes, bestrooi met fijngesnipperde basilicum en draai een paar keer aan de pepermolen.
  • Giet de coulis over de aardbeien en laat een 6-tal uren afgedekt opstijven in de koelkast.
  • Dien op met slagroom en garneer met een takje basilicum.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst België