Aardbeien Kerstkoekjes

Porties: 40 kerstboompjes
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 160 gram suiker
  • 1 ei
  • 300 gram bloem
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 3-4 eetlepels melk
  • 100 gram aardbeienjam

Instructies

  • Klop de boter en suiker tot een luchtig mengsel.
  • Voeg het ei toe en meng goed.
  • Roer de bloem, bakpoeder en melk erdoor tot een deeg ontstaat.
  • Wikkel het deeg in plastic folie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (hetelucht).
  • Bestuif je werkblad met bloem en rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 4 mm.
  • Steek kerstboompjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Steek uit de helft van de koekjes kleine hartjes.
  • Bak de koekjes in 5 tot 7 minuten licht goudbruin.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Verdeel de aardbeienjam over de koekjes zonder hartje en leg hierop een koekje met hartje.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze koekjes zijn vers het lekkerst en knapperig, maar je kunt ze ook 1 tot 2 weken bewaren in een luchtdichte koekjestrommel.

Wijnadvies:

Probeer bij deze zoete traktatie een lichte en fruitige mousserende wijn, zoals een Prosecco of een lichtzoete rosé.

Voedingswaarden

Serving: 1 koekje | Calories: 60 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 1 g | Vet: 2.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst