Aardbeien kwarkpuddinkje

Dit toetje maakt u in een handomdraai. Wanneer u op een warme zomerdag trek hebt in iets lekkers en iets fris, is dit een slank alternatief voor een calorierijk ijsje. Laat de puddinkjes in ongeveer 20 minuten in de diepvries lekker koud worden.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 5 blaadje(s) gelatine
  • 1 blik mandarijnpartjes
  • 1 beker Exquisa Kwarkdessert aardbeien à 500 g
  • slagroom uit een spuitbus

Instructies

  • Week de gelatine 5 minuten in ruim koud water.
  • Laat de mandarijnpartjes uitlekken, maar vang het sap op.
  • Breng het sap aan de kook.
  • Neem de pan van het vuur en los de uitgeknepen blaadjes gelatine erin op.
  • Roer de kwark door het gelatinemengsel.
  • Laat het mengsel afkoelen tot het dik en lobbig is.
  • Houd 20 mandarijnpartjes achter voor de garnering en schep de rest door de kwark.
  • Verdeel het mengsel over 4 puddingvormpjes en laat de puddinkjes in de koelkast opstijven.
  • Houd de vormpjes enkele tellen in heet water en stort ze dan elk op een bord.
  • Spuit er een toef slagroom op en garneer met de achtergehouden mandarijnpartjes (of vers gemengd rood fruit zoals bessen, aardbeien en frambozen).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht