Aardbeien met Groene Peper Saus en Bladerdeegdriehoekjes

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 1 eierdooier
  • 200 g suiker
  • 1 kg aardbeien
  • 100 ml sinaasappellikeur
  • ½ eetlepel groene peperkorrels
  • ½ liter roomijs
  • Slagroom uit spuitbus
  • 2 takjes munt

Instructies

VOORBEREIDEN:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasovenstand 4).
  • Laat de plakjes bladerdeeg in ongeveer 5 minuten ontdooien.
  • Snijd de plakjes diagonaal doormidden en leg ze op een bakplaat.
  • Klop de eierdooier los en bestrijk de bladerdeegdriehoekjes dun met de losgeklopte eierdooier.
  • Strooi er 2 eetlepels suiker over.
  • Bak de driehoekjes in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat ze afkoelen.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Breng de helft van de aardbeien met 100 ml water en de helft van de suiker aan de kook in een pan en laat het op hoog vuur ongeveer 1 minuut goed doorkoken.
  • Pureer de aardbeien tot een gladde saus in een keukenmachine of met een staafmixer.
  • Zeef de saus boven een kom.
  • Smelt de resterende suiker in een pan met dikke bodem op matig hoog vuur tot het lichtbruin kleurt, blijf roeren.
  • Voeg al roerend de aardbeiensaus en sinaasappellikeur toe.
  • Blijf roeren tot alle gestolde stukjes zijn opgelost.
  • Roer de groene peperkorrels erdoor.
  • Laat het mengsel afkoelen.

BEREIDEN:

  • Halveer de rest van de aardbeien.
  • Verdeel de saus over het midden van vier borden.
  • Leg de aardbeien als een ring rond de saus.
  • Leg de onderste helften van de bladerdeegdriehoekjes in de saus.
  • Schep een bolletje roomijs op de onderste helften.
  • Leg de bovenste helften schuin op de roomijsbolletjes.
  • Garneer met toefjes slagroom en een blaadje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer dit heerlijke dessert direct na het bereiden voor een feestelijke afsluiting van de maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 45 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht