Aardbeien met groenepepersaus

Recept categorie(ën) Fruit, Nagerecht
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

VOORBEREIDEN:

  • Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
  • Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
  • Plakjes diagonaal doormidden snijden en op bakplaat leggen. In kopje eierdooier loskloppen. Bladerdeegdriehoekjes dun bestrijken met losgeklopte eierdooier.
  • 2 Eetlepels suiker erover strooien.
  • In midden van oven driehoekjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
  • Laten afkoelen.
  • Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
  • In pan helft van aardbeien met 1 dl water en de helft van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 1 minuut goed laten doorkoken.
  • In keukenmachine of met staafmixer tot gladde saus pureren.
  • Saus boven kom door zeef wrijven.
  • In pan met dikke bodem rest van suiker op matig hoog vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
  • Al roerend aardbeiensaus en sinaasappellikeur toevoegen.
  • Blijven roeren tot alle gestolde stukjes weer zijn opgelost.
  • Peperkorrels erdoor roeren. Laten afkoelen.

BEREIDEN:

  • Rest van aardbeien halveren.
  • Saus over midden van vier borden verdelen.
  • Aardbeien als ring rond saus leggen.
  • Bladerdeegdriehoekjes overlangs halveren.
  • Onderste helften in saus leggen.
  • Hierop bolletje ijs scheppen.
  • Bovenste driehoekjes schuin op ijsbolletjes leggen.
  • Garneren met toef slagroom en blaadje munt.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept