Aardbeien met groenepepersaus
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 2 plakjes bladerdeeg (diepvries,)
- 1 eierdooier
- 200 g suiker
- 1 kg aardbeien
- 1 deciliter sinaasappellikeur (slijter,)
- ½ eetlepel groene peperkorrels (potje, Royal Mail,)
- ½ liter roomijs
- slagroom ( uit spuitbus)
- 2 takjes munt (zakje á 15 g,)
- ½ eetlepel boter ( of margarine om in te vetten,)
Bereidingswijze:
VOORBEREIDEN:
- Oven voorverwarmen op 200 °C of gasovenstand 4.
- Plakjes bladerdeeg in ca. 5 minuten laten ontdooien.
- Plakjes diagonaal doormidden snijden en op bakplaat leggen. In kopje eierdooier loskloppen. Bladerdeegdriehoekjes dun bestrijken met losgeklopte eierdooier.
- 2 Eetlepels suiker erover strooien.
- In midden van oven driehoekjes in ca. 15 minuten goudbruin en gaar bakken.
- Laten afkoelen.
- Aardbeien wassen en kroontjes verwijderen.
- In pan helft van aardbeien met 1 dl water en de helft van suiker aan de kook brengen en op hoog vuur ca. 1 minuut goed laten doorkoken.
- In keukenmachine of met staafmixer tot gladde saus pureren.
- Saus boven kom door zeef wrijven.
- In pan met dikke bodem rest van suiker op matig hoog vuur laten smelten en lichtbruin laten kleuren.
- Al roerend aardbeiensaus en sinaasappellikeur toevoegen.
- Blijven roeren tot alle gestolde stukjes weer zijn opgelost.
- Peperkorrels erdoor roeren. Laten afkoelen.
BEREIDEN:
- Rest van aardbeien halveren.
- Saus over midden van vier borden verdelen.
- Aardbeien als ring rond saus leggen.
- Bladerdeegdriehoekjes overlangs halveren.
- Onderste helften in saus leggen.
- Hierop bolletje ijs scheppen.
- Bovenste driehoekjes schuin op ijsbolletjes leggen.
- Garneren met toef slagroom en blaadje munt.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept