Romige Aardbeien met Mascarponecrème

Deze heerlijke combinatie van romige mascarponecrème en verse aardbeien is een perfect zomers dessert.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 300 g aardbeien
  • 100 g mascarpone
  • 5 eetlepels volle kwark
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 20 g roomboter
  • 20 g donkerbruine basterdsuiker

Instructies

  • Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder de kroontjes en halveer ze.
  • Snijd de halve aardbeien vervolgens in dikke plakjes en spreid ze uit over een lage schaal.
  • Klop met een mixer de mascarpone, kwark en vanillesuiker tot een gladde crème.
  • Verdeel de mascarponecrème over de aardbeien.
  • Breng in een kleine steelpan de roomboter en donkerbruine basterdsuiker al roerend aan de kook, totdat de suiker is opgelost.
  • Giet het suiker-botermengsel over de mascarponecrème.
  • Dek de schaal af en zet het minimaal 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer het gekoeld voor een verfrissende afsluiting van de maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 260 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 4 g | Vet: 19 g | Sugar: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch