Aardbeien rabarberjam 2

Porties: 5 potjes van 250 ml
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ kg Aardbeien
  • ½ kg rabarber
  • kg suiker
  • 1 deciliter water

Instructies

  • Was de aardbeien grondig en verwijder de kroontjes.
  • Was de rabarber en snijd de stelen in kleine stukjes.
  • Doe het water in een grote pan en voeg de aardbeien en rabarber toe.
  • Laat het fruit inkoken tot het ongeveer de helft van het volume heeft bereikt.
  • Voeg de suiker toe en laat het mengsel nog 8 minuten zachtjes koken, onder regelmatig roeren.
  • Vul de afsluitbare potten bijna tot aan de rand met de jam en sluit ze stevig af met het deksel.
  • Zet de potten gedurende 20 minuten op de kop en laat ze vervolgens omgekeerd afkoelen voordat je ze weer rechtop zet.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke zomerse jam op vers gebakken brood, toast of bij een kaasplankje!

Wijnadvies:

Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio past goed bij de zoete en fruitige smaak van deze jam.
 

Voedingswaarden

Serving: 20 gr | Calories: 60 kcal | koolhydraten: 15 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodbeleg / Brunch / Fruit / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch