Aardbeien tonijntartaar

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 g aardbeien
  • 250 g tonijn schoongemaakte
  • scheutje sesamolie
  • peper
  • beetje bloem
  • beetje boter om in te bakken
  • zout

Instructies

  • Hak tonijn zorgvuldig fijn met het mes.
  • Ontdoe de aardbeien van de kroontjes en hak in kleine stukjes zodanig dat je ze niet tot moes slaat.
  • Meng vis en aardbei voorzichtig, gebruik sesamolie om de 2 ingrediënten beter te laten hechten en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe over in 4 kleine ringvormen.
  • Laat wat boter uitsmelten in de pan.
  • Dep de te bakken kant van je tartaartjes losjes in bloem en bak kort aan.
  • De andere kant wordt niet gebakken.
  • Verwijder de ringen en serveer.
  • Kan eventueel een blaadje veldsla bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst België