Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 200 gram bladerdeeg diepvries
- boter
- gedroogde oude peulvruchten
- melk
- 200 gram aardbeien
- 4 eetlepels aardbeienjam
- ⅛ liter slagroom
- 2 eetlepels suiker
- enkele blaadjes verse munt
Instructies
- Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien, bekleed er de ingevette bakvorm mee en prik er met een vork wat gaatjes in (tegen teveel rijzen).
- Leg een vel bakpapier in de vorm, stort de peulvruchten daarop en bak de taartbodem in 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
- Haal dan de peulvruchten en het papier eruit, bestrijk de bodem met wat melk en schuif de bodem nog 10 minuten terug in de oven.
- Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.
- Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd grote aardbeien doormidden.
- Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
- Klop de slagroom met de suiker stijf.
- Verwarm de jam in een pannetje tot hij goed heet is geworden en druk hem dan door een zeef.
- Verdeel de slagroom over de taartbodem, leg de aardbeien er in hartvormige 'rondes' in en bestrijk de aardbeien met de warme jam.
- Leg hier en daar een blaadje verse munt.
- In plaats van jam kunt u ook taartgeleipoeder uit een pakje aanmaken.
- Dit is bij supermarkten kant en klaar te koop.