Aardbeienhart

Porties: 2
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram bladerdeeg diepvries
  • boter
  • gedroogde oude peulvruchten
  • melk
  • 200 gram aardbeien
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • liter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • enkele blaadjes verse munt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien, bekleed er de ingevette bakvorm mee en prik er met een vork wat gaatjes in (tegen teveel rijzen).
  • Leg een vel bakpapier in de vorm, stort de peulvruchten daarop en bak de taartbodem in 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Haal dan de peulvruchten en het papier eruit, bestrijk de bodem met wat melk en schuif de bodem nog 10 minuten terug in de oven.
  • Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.
  • Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd grote aardbeien doormidden.
  • Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Verwarm de jam in een pannetje tot hij goed heet is geworden en druk hem dan door een zeef.
  • Verdeel de slagroom over de taartbodem, leg de aardbeien er in hartvormige 'rondes' in en bestrijk de aardbeien met de warme jam.
  • Leg hier en daar een blaadje verse munt.
  • In plaats van jam kunt u ook taartgeleipoeder uit een pakje aanmaken.
  • Dit is bij supermarkten kant en klaar te koop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart