Aardbeiensterren

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Deeg:

  • ½ theelepel Dr. Oetker Backin
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 300 gram kristalbloem (Koopmans)
  • citroen
  • 150 gram boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepel(s) poedersuiker

Bestrooien:

  • poedersuiker

Vulling:

  • 200 gram aardbeienjam warme

Instructies

  • Verwarm de oven voor. Heteluchtoven: 150 graden Celsius
  • Bloem en Backin mengen en boven een beslagkom zeven.
  • De overige ingrediënten van het deeg toevoegen.
  • Kneed het geheel door met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg.
  • Plaats het deeg 1 uur in de koelkast.
  •  Vorm van het deeg een rol. 
  • Rol het deeg uit tot een dikte van 2mm.
  • Steek met behulp van een stervormig uitstekertje sterren uit het deeg.
  • Bij de helft van de uitgestoken sterren steekt u in het midden een kleine ster uit.
  • Leg de deegplakjes op een ingevette bakplaat.
  • Plaats de bakplaat in het midden van de oven.
  • De nog warme sterren, waar een kleine ster is uitgestoken, met poedersuiker bestrooien.
  • Zodra de andere sterren zijn afgekoeld, deze met aardbeienjam bestrijken.
  • Leg de met poedersuiker bestrooide sterren, met de poedersuiker naar boven, op de met aardbeien bestreken sterren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Feestdagen etc Kerst