Aardbeientaart

Aardbeientaart

Recept categorie(ën) Fruit, Taart
Aantal porties: 4 stuks

Van wie is dit recept: Albert Heijn / Allerhande
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Benodigdheden:

Ingrediënten:

Voor het vulsel:

Bereidingswijze:

  • De bloem zeven. De boter of margarine, basterdsuiker, het ei, geraspte citroenschil en zout toevoegen en deze ingrediënten tot een soepele bal kneden.
  • Het deeg uitrollen tot een lap die in een ondiepe vorm past.
  • De vorm invetten en met het deeg voeren.
  • De randen goed aandrukken.
  • Om te voorkomen dat het deeg gaat zakken een steunvulsel aanbrengen.
  • Hiertoe een ingevet stuk boterhampapier groter dan de vorm, met de vette kant op
  • het deeg leggen.
  • Het papier tegen het deeg aandrukken.
  • Op het papier een vulsel leggen van rauwe rijst, erwten of bonen of desnoods
  • propjes papier.
  • Het deeg in een matig warme oven in 20 à 30 minuten gaar en lichtbruin bakken.
  • Het steunvulsel verwijderen en het gebak nog even laten bijkleuren.
  • Het gebak uit de oven halen, laten afkoelen en uit de vorm nemen.
  • De aardbeien voorzichtig wassen en van de kroontjes ontdoen.
  • De vruchten met suiker bestrooid enige tijd wegzetten.
  • Het water aan de kook brengen en dit met wat aangemengd aardappelmeel binden.
  • Het sap van een citroen eraan toevoegen.
  • Vlak voor het gebruik de aardbeien in de korst overdoen.
  • Het uitgelekte aardbeiensap bij de saus doen.
  • Dit sausje indien nodig nog verder met suiker op smaak brengen en over de
  • aardbeien gieten.
  • De room met wat gezeefd poedersuiker stijf slaan en hiermee en met wat
  • achtergehouden aardbeien de taart garneren.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept