Aardbeien-amandeltaart met Verse Munt

Porties: 10
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
rusttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 500 g aardbeien
  • 1 zakje verse munt 15 g
  • 6 eetlepels poedersuiker
  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 300 g amandelspijs
  • 3 eieren
  • 2 bekers crème fraîche à 200 ml
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten
  • 2 eetlepels bloem om te bestuiven

Instructies

Voorbereiden:

  • Boen de sinaasappels goed schoon onder koud stromend water.
  • Rasp de schil eraf en pers de sinaasappels uit.
  • Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
  • Halveer grote exemplaren.
  • Houd enkele muntblaadjes apart voor garnering en snijd de rest fijn.
  • Meng de aardbeien in een kom met het sinaasappelsap, 1 eetlepel poedersuiker, fijngeknipte munt en de helft van de sinaasappelrasp.
  • Laat dit afgedekt ca.
  • 1 uur staan, af en toe omscheppen.

Bereiden:

  • Laat het bladerdeeg in ca.
  • 5 minuten ontdooien.
  • Vet een springvorm in en verwarm de oven voor op 200°C.
  • Bestuif het aanrecht met bloem.
  • Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap die ca.
  • 3 cm groter is dan de vorm.
  • Bekleed de vorm hiermee en vorm een opstaande rand.
  • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • Verkruimel de amandelspijs over de deegbodem en verdeel de rest van de sinaasappelrasp erover.
  • Splits de eieren boven twee kommen.
  • Klop in een kom de eidooiers los met 3 eetlepels poedersuiker en de crème fraîche.
  • Giet dit mengsel in de deegbodem.
  • Bak de taart in het midden van de oven in ca.
  • 30 minuten goudbruin.
  • Klop vlak voor het einde van de baktijd de eiwitten met de rest van de poedersuiker stijf.
  • Laat de aardbeien uitlekken in een zeef en verdeel ze over de bovenkant van de taart.
  • Schep het eiwitschuim in pieken over de aardbeien.
  • Bak de taart nog ca.
  • 5 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant lichtbruin kleurt.
  • Garneer met de achtergehouden muntblaadjes.
  • Serveer warm of koud.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een zoete dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 38 g | Protein: 7 g | Vet: 22 g | Zout: 0.4 mg | Sugar: 26 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart