Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Ingrediënten voor het zanddeeg:
- 300 gr bloem
- 200 gr zachte roomboter
- 100 gr witte basterdsuiker
- 1 ei
- 2 el water
- 1 snuf zout
- Vanille extract
Ingrediënten voor de banketbakkersroom:
- ½ liter melk
- 125 gr suiker
- 1 ei
- 50 gr puddingpoeder
Ingrediënten voor de topping:
- bakje Aardbeien in blokjes gesneden
- 50 gr gesmolten chocola puur, melk of witte chocolade
- 1 Zakje taartina zie gebruiksaanwijzing op het zakje
- 200 ml slagroom 40% vetgehalte met suiker naar smaak
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor het deeg onder elkaar.
- Zodra er zich een vaste bol vormt dan moet je stoppen met mengen.
- Een zetdeeg mag maar heel kort gemengd worden.
- Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie ronde lap van ca 4 mm dikte.
- Rol het deeg op de deegrol en laat het rustig afrollen in de ingevette bakvorm.
- Bak het deeg af in een voorverwarmde oven van 190°C ( hetelucht ) of 200°C ( traditioneel ) in ca 20 à 25 minuutjes af.
- De bodem is goed wanneer hij mooi goudbruin van kleur is aan de randen en licht van kleur in het midden.
- Haal de vorm uit de oven en leg er nu een cirkel bakpapier in met daarop erwten om de bodem terug te laten zakken.
- Duw het geheel lichtjes aan, haal het bakpapier eruit en ontvorm de taart.
- Laat ze afkoelen op een rooster.
- Neem 400 ml melk en doe hier de suiker bij.
- Zet in een pan op het vuur en breng aan de kook.
- Meng de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder.
- Wanneer de melk kookt voeg je deze bij de 100 ml, goed roeren en alles terug in de pan schenken.
- Breng opnieuw al roerende aan de kook totdat je een mooie dikke pudding krijgt.
- Laat de pudding afkoelen in eens schaal en dek de pudding ( niet de schaal ) af met plastic folie zodat er geen vel op komt.
- Was de aardbeien en snijd ze in blokjes.
- Smelt de chocolade.
- Klop de slagroom samen met de suiker volledig stijf en doe deze in een spuitzak.
- Zet de slagroom in de koelkast tot de afwerking.
Afwerking:
- Klop de banketbakkersroom op tot een mooie smeuige crème en vul de taart hiermee.
- Leg er de aardbeitjes op en werk ze af met de taartina.
- Trek met de gesmolten chocolade enkele streepjes over de taartjes en zet ze een 10 minuutjes koud weg.
- Spuit met de slagroom een mooie toef op de taartjes.