Aardbeientaart van Astrid Veltman

Porties: 12 punten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • zout

Voor de crème:

  • liter melk
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.
  • Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
  • Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
  • van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  • Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
  • Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
  • Was de aardbeien.
  • Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
  • Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart