Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Neem in dat geval abrikozenlikeur in plaats van fraise des bois-likeur.
Equipment
- Ronde bakringen van 8-10 cm doorsnee
- maatbeker
Ingrediënten
- 750 gr aardbeien
- 2 eieren
- 1 cake
- 3 eetlepels fraise des bois-likeur
- 5 blaadjes gelatine
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 mespunt zout
- 1 beker slagroom
- kristalsuiker
Instructies
- Steek met de bakringen 4 cirkels uit 4 plakjes cake en laat ze in de bakringen.
- Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 250 gr aardbeien apart.
- Pureer de overige 500 gr in een keukenmachine.
- Meet in een maatbeker 4 dl aardbeienpuree af, verwarm die op matig vuur in een steelpannetje en los hierin 25 gr kristalsuiker op.
- Laat 4-5 blaadjes gelatine in een kom ± 5 minuten weken, knijp ze uit en los ze van het vuur af in de vruchtenpuree op.
- Roer er de fraise des bois-likeur door en laat het mengsel afkoelen.
- Scheid intussen voorzichtig het eigeel van het eiwit (het eigeel wordt niet en klop het eiwit met een mespunt zout en een zakje vanillesuiker in een kom heel stijf.
- Roer de geklopte eiwitten door de aardbeienpuree en giet de puree voorzichtig in de bakringen op de cakebodems.
- Laat de aardbeientaartjes in de koelkast minstens 3-4 uur opstijven.
- Halveer de overige 250 gr aardbeien.
- Klop de slagroom met wat suiker stijf.
- Snijd de aardbeientaartjes met een mes uit de bakringen los en leg op ieder bord een aardbeientaartje.
- Leg daar wat aardbeien naast en schep er wat slagroom naast.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatie:
U kunt deze taartjes ook met andere vruchten maken, bijvoorbeeld met mango.Neem in dat geval abrikozenlikeur in plaats van fraise des bois-likeur.