Aardbeientaartjes van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 gr aardbeien
  • 2 eieren
  • 1 cake
  • 3 eetlepels fraise des bois-likeur
  • 5 blaadjes gelatine
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 mespunt zout
  • 1 beker slagroom
  • kristalsuiker

Instructies

  • Steek met de bakringen 4 cirkels uit 4 plakjes cake en laat ze in de bakringen.
  • Was de aardbeien, verwijder de kroontjes en houd 250 gr aardbeien apart.
  • Pureer de overige 500 gr in een keukenmachine.
  • Meet in een maatbeker 4 dl aardbeienpuree af, verwarm die op matig vuur in een steelpannetje en los hierin 25 gr kristalsuiker op.
  • Laat 4-5 blaadjes gelatine in een kom ± 5 minuten weken, knijp ze uit en los ze van het vuur af in de vruchtenpuree op.
  • Roer er de fraise des bois-likeur door en laat het mengsel afkoelen.
  • Scheid intussen voorzichtig het eigeel van het eiwit (het eigeel wordt niet en klop het eiwit met een mespunt zout en een zakje vanillesuiker in een kom heel stijf.
  • Roer de geklopte eiwitten door de aardbeienpuree en giet de puree voorzichtig in de bakringen op de cakebodems.
  • Laat de aardbeientaartjes in de koelkast minstens 3-4 uur opstijven.
  • Halveer de overige 250 gr aardbeien.
  • Klop de slagroom met wat suiker stijf.
  • Snijd de aardbeientaartjes met een mes uit de bakringen los en leg op ieder bord een aardbeientaartje.
  • Leg daar wat aardbeien naast en schep er wat slagroom naast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatie:

U kunt deze taartjes ook met andere vruchten maken, bijvoorbeeld met mango.
Neem in dat geval abrikozenlikeur in plaats van fraise des bois-likeur.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Taart