Aardbeientrifle met wittechocoladeroom

Allerhande 3-2005
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 eierkoeken
  • 75 ml zoete witte wijn dessertwijn
  • 500 g aardbeien in plakjes
  • 250 ml slagroom bekertje
  • 200 g witte chocolade
  • 500 ml romige yoghurt aardbei
  • poedersuiker om te bestrooien

Instructies

  • Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen.
  • Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen.
  • In kom slagroom bijna stijf kloppen.
  • In pan laag water aan de kook brengen.
  • Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.
  • Chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten.
  • Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen.
  • Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
  • Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.
  • Bestrooien met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Engeland