Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 eierkoeken
- 75 ml zoete witte wijn dessertwijn
- 500 g aardbeien in plakjes
- 250 ml slagroom bekertje
- 200 g witte chocolade
- 500 ml romige yoghurt aardbei
- poedersuiker om te bestrooien
Instructies
- Eierkoeken over bodem van ronde of ovale schaal verdelen en wijn erover sprenkelen.
- Helft van aardbeienplakjes in laag op eierkoeken leggen.
- In kom slagroom bijna stijf kloppen.
- In pan laag water aan de kook brengen.
- Boven kleinere pan chocolade in stukjes breken.
- Chocolade zo (au bain marie) al roerend laten smelten.
- Yoghurt en vervolgens gesmolten chocolade door slagroom spatelen.
- Yoghurtroom erop scheppen en schaal met trifle tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
- Rest van aardbeienplakjes decoratief op trifle rangschikken.
- Bestrooien met poedersuiker.