Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 500 g aardbeien
- ⅔ fles witte Amé à 750 ml
- 1 pakje jellypudding aardbei
- ¼ zakje verse munt à 15 g
- 1 limoen
- 2 eetlepel(s) cactus-citroensiroop
- 2 kiwi's
Instructies
- Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen.
- In pan Amé aan de kook brengen.
- Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost.
- Over aardbeien schenken.
- Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.
- Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden.
- Limoen schoonboenen en schil eraf raspen.
- Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren.
- Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen.
- Platte schaal op vorm leggen.
- Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden.
- Kiwisalsa eromheen scheppen.