Aardbeigelei met gemarineerde kiwi

AllerHande juli 2002
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • fles witte Amé à 750 ml
  • 1 pakje jellypudding aardbei
  • ¼ zakje verse munt à 15 g
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel(s) cactus-citroensiroop
  • 2 kiwi's

Instructies

  • Aardbeien schoonmaken, halveren, droogdeppen met keukenpapier en in puddingvorm verdelen.
  • In pan Amé aan de kook brengen.
  • Pan van vuur nemen, inhoud van pakje jellypudding door Amé roeren tot poeder is opgelost.
  • Over aardbeien schenken.
  • Laten afkoelen en in koelkast gelei in ca. 2 uur laten opstijven.
  • Blaadjes munt van takjes plukken en in reepjes snijden.
  • Limoen schoonboenen en schil eraf raspen.
  • Halve limoen uitpersen. In kom munt, limoenrasp, -sap en cactus-citroensiroop tot dressing roeren.
  • Kiwi's schillen, in kleine blokjes snijden en door dressing scheppen.
  • Platte schaal op vorm leggen.
  • Samen keren, even schudden en aardbeigelei op schaal laten glijden.
  • Kiwisalsa eromheen scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Fruit / Nagerecht