Ab ghooshte fasl

lamssoep met aubergine en paprika
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram lamsbout plakken blokjes van ± 2 cm
  • zout
  • peper
  • 4-5 eetlepels olijfolie
  • 2 rode ui
  • 2 knoflook
  • 2 kardemompitten
  • 1 kaneel
  • ½ theelepel kurkuma of geelwortelpoeder
  • 1 pot lamsfond ± 340 ml, Lacroix
  • 1 middelgrote aubergine in blokjes
  • 4 tomaat
  • 2 paprika
  • 100 gram pruimen gedroogde Franse / pruneaux in reepjes
  • ½ witte bonen uitgelekt
  • 2 eetlepels munt
  • 2 eetlepels peterselie

Instructies

  • Kruid de lamsvleesblokjes met zout en peper en bak ze in de hete olijfolie bruin.
  • Voeg de uien, knoflook, kardemom, kaneel en kurkuma toe en bak deze al omscheppend ± 5 minuten mee.
  • Voeg de lamsfond en 1 liter water toe en breng alles aan de kook.
  • Laat de soep met het deksel op de pan ± 45 minuten zachtjes doorkoken.
  • Voeg de aubergine, tomaten, paprika's en pruimen toe en laat de soep nog ± 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de bonen toe en laat de soep door en door warm worden.
  • Breng de soep op smaak met zout en peper en strooi er de peterselie en de munt over.
  • Serveer de soep met pitabroodjes en tahinacrème.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tahinacrème:

Maal 50 gr blanke amandelen op de fijne rasp van de foodprocessor of in een
amandelmolen.
Pers 1 teen knoflook uit en meng dit met het sap van 1 citroen, de gemalen
amandelen, 1 dl tahinepasta (pot, toko of natuurwinkel), een mespunt gemalen
kummel en 1 theelepel suiker.
Bestrijk de pitabroodjes hiermee.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Lamsvlees / Soep / Vlees
Land van herkomst Iran