Abom Abon

gekruiden rundvlees
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram rundvlees
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 teen knoflook fijngehakt
  • ½ liter water
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 theelepel laos
  • zout

Instructies

  • Kook het vlees met wat zout gaar in het water.
  • Haal het vlees, nadat het gaar is, uit het water en snijd het in plakken van 5 X 3 cm. en vezel ze met de vingers iets uiteen.
  • Maak een mengsel van azijn, zout, bruine suiker, laos, ui en knoflook.
  • Laat het vlees hierin ca. 30 min. liggen.
  • Bak daarna in wat hete olie de stukken knappend.
  • Doe het vuur laag en gooi het overgebleven mengsel erbij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees
Land van herkomst Indonesië