Abrikozen gevuld met notenroomkaas

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 20 gedroogde abrikozen
  • 50 g walnoten
  • 100 g roomkaas naturel
  • 4 - 5 eetlepel(s) melk
  • 100 g geraspte belegen of oude kaas
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • Wel de abrikozen in lauw water tot ze opzwellen.
  • Leg ze daarna op keukenpapier en zodat ze iets drogen.
  • Bewaar enkele walnoten voor garnering en hak de rest fijn.
  • Meng de roomkaas met melk, gehakte noten.
  • Vul een spuitzak met dit mengsel en spuit rozetten in de abrikozen.
  • Garneer met stukjes walnoot.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:
vervang gedroogde abrikozen eens door abrikozen op sap (blik), maar laat wel goed uitlekken.
Variatietip:
vil de abrikozen eens met een kruidenroomkaas met fijngesnipperde sjalotjes of mierikswortel (potje)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Kaas / Koude Hapjes