Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Pannetje
Ingrediënten
voor het linzendeeg:
- 250 gram margarine plantaardige
- 600 gram bloem
- 360 gram suiker
- 2 ei maat L
- 20 gram bakpoeder
- 4 gram vanillesuiker
Voor de vulling:
- 1 pot abrikozen Warm de pulp met de suiker even op zodat de suiker goed gemengd is. / of abrikozenjam
- 50 gram suiker
Voor de afwerking:
- 1 flinke el abrikozenjam
- klein scheutje water
- handje vol rietsuiker
Instructies
- Alles mengen tot een vast deeg en 24 uur laten rusten in de koelkast.
- Na 24 uur het deeg goed opkneden en uitrollen tot een dikte van een halve centimeter.
- De vorm bekleden met het deeg.
- Vul het deeg nu op met een laag abrikozenvulling.
- Rol het overige deeg uit tot een rechthoekige lap van een 3 mm dikte.
- Snijd nu repen van 1 à 1.5 cm uit en leg ze op de abrikozenvulling.
- Laat de randen gewoon even overhangen.
- Wanneer je alle repen erop hebt liggen ga je voorzichtig met de deegroller over de randen heen.
- Zo snijd je de randen allemaal in een keer netjes af.
- Bak de vlaai in een voorverwarmde oven van 190° C in ca 40 minuten gaar.
- Wanneer de vlaai uit de oven komt haal je hem uit de vorm en zet je hem op een rooster.
- Neem een flinke eetlepel abrikozenjam en doe deze in een pannetje met een heel klein scheutje water.
- Breng aan de kook.
- Als de jam heeft gekookt neem je een kwast en smeer je de bovenkant van de vlaai volledig in .
- Neem een handje rietsuiker en strooi dit over de vlaai heen.
- Laat de taart nu afkoelen.