Abrikozen tulband

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gr boter of margarine
  • 200 gr suiker
  • 4 eieren
  • 250 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 3 el melk
  • 1 blik abrikozen
  • rum of abrikozenglazuur:
  • 3 el rum of abrikozensap
  • poedersuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
  • Roer de boter met suiker en eieren schuimig.
  • Vermeng bloem en bakpoeder en doe het door een zeef bij de schuimige boter.
  • Klop tot een glad en luchtig beslag verkregen is.
  • Voeg eventueel wat melk toe.
  • Vet een tulbandvorm in, bestrooi het met paneermeel en doe er de helft van het beslag in. Laat de abrikozen goed uitlekken, leg ze op het beslag en doe er de rest van het beslag over.
  • Bak de tulband 60 minuten.
  • Als de tulband afgekoeld is bestrijken met rumglazuur of abrikozenglazuur en bestrooien met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst Nederland