Abrikozenmousse

Abrikozenmousse

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 l water
  • 200 g suiker
  • 1 kg abrikozen
  • 2,5 dl slagroom
  • 2 eieren
  • 2 eidooiers
  • 150 g suiker
  • 15 g gelatine
  • 2 eetlepel(s) kirsch

Instructies

  • Rasp de citroen en pers deze uit.
  • Was de abrikozen, halveer ze en bewaar 2 helften voor de garnering.
  • Doe het water, het citroenrasp en -sap in een pan en voeg de suiker toe.
  • Laat dit 12 minuten koken.
  • Leg de abrikozen in de siroop en bedek ze met bakpapier en een bord, zodat ze onder de siroop blijven.
  • Pocheer ze 10 minuten.
  • Zeef de abrikozen en bewaar 1,25 deciliter vocht.
  • Pureer de abrikozen in de keukenmachine of blender.
  • Er moet ongeveer 750 gram overblijven.
  • Klop de slagroom halfstijf.
  • Klop in een pan de eieren, de eidooiers, de abrikozenpuree en de suiker los en verwarm dit tot net tegen de kook aan.
  • Zet de pan in een kom met ijs en roer het geheel lauw.
  • Week de gelatine en los deze op in het achtergehouden abrikozenvocht.
  • Meng de gelatinemassa door het abrikozenmengsel en voeg de slagroom en de kirsch toe.
  • Giet het mengsel in een vorm en laat het minimaal 2 uur afkoelen in de koelkast.
  • Stort de vorm op een plateau en garneer de mousse met de apart gehouden abrikozen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht
Land van herkomst Frankrijk