Abrikozentaartjes

Abrikozentaartjes

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • plakjes diepvriesbladerdeeg in totaal ± 200 gr
  • 100 gram abrikozenjam
  • 250 gram boter
  • 250 gram suiker
  • het merg van 1/2 vanillestokje
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 4 eieren
  • 70 gram bloem
  • 80 gram poedersuiker
  • zout

Instructies

  • laat het bladerdeeg ontdooien.
  • Leg de plakken op een met 1 eetlepel bloem bestoven aanrecht op elkaar en rol ze uit tot een lap van ± 36 x 25 cm.
  • Zet de taartvormpjes in rijen van 4 naast elkaar, zodat een rechthoek ontstaat.
  • Leg de deegplak losjes over de vormpjes en laat het ± 10 minuten liggen,
  • zodat de spanning van het deeg wat afneemt.
  • Werk intussen de abrikozenjam door een roerzeef en doe hem over in een spuitzak.
  • Knijp een stukje keukenpapier tot een balletje, druk hiermee het deeg in de vormpjes en druk vervolgens met de vingertoppen de eventueel nog aanwezige luchtbelletjes weg.
  • Snijd het deeg rond de randen weg en spuit in de deegbakjes een ring van abrikozenjam.
  • Smelt op laag vuur de boter.
  • Doe de suiker, het vanillemerg, de citroenrasp en een snufje zout in en mengkom en giet de gesmolten boter hierbij.
  • Roer met een garde in de mengkom tot de suiker volledig is opgelost.
  • Voeg vervolgens één voor één de eieren bij de botermassa en klop met een garde tot het ei volledig is opgenomen (let op, dat u de eieren niet met een elektrische mixer klopt, want an bestaat de kans dat de massa te schuimig wordt).
  • Roer er tot slot de bloem door en vul de deegbakjes met dit mengsel.
  • Strooi er de helft van de poedersuiker over en laat de taartjes in het midden
  • van een op 200°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • Zet de taartjes op een rooster, bestrooi ze met de rest van de poedersuiker,
  • neem ze uit de vormpjes en serveer ze lauw.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gebak