Acht schatten pudding

Acht schatten pudding

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g rijst
  • rozijnen
  • krenten
  • sukade
  • gekonfijte kersen
  • sinaasappelruitjes
  • suiker
  • 40 g suiker witte
  • 20 g reuzel of vers vetspek
  • olijfolie
  • 1 blik kastanjepuree

bindpapje

  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepel water

Instructies

  • Was de rijst tot het helder is.
  • Doe de rijst in een ovenvaste schaal en giet er 5 dl water bij.
  • Stoom de rijst 30 minuten op hoog vuur en laat afkoelen.
  • Verhit op hoog vuur de wok, verhit hierin 2 eetlepels olie.
  • Vermeng de kastanjepuree met 50 g suiker
  • Laat afkoelen.
  • Vet een ovenvaste schaal in met reuzel en schik de vruchtjes in een patroon.
  • Doe wat extra reuzel op het vrucht je als het niet op z'n plaats blijft zitten.
  • Druk voorzichtig, maar stevig een flinke laag rijst op de bodem van de schaal.
  • Zorg ervoor dat u het patroon niet stuk maakt.
  • Schep de kastanjepuree in het midden en dek af met de rest van de rijst.
  • Zorg dat de rijst 2 cm onder rand van de schaal blijft.
  • Stoom de rijstpudding 1½ uur op hoog vuur.
  • Breng 3 dl water aan de kook.
  • Los hierin 40 g kandij suiker op, breng aan de kook en bind met het bindpapje.
  • Neem de schaal uit de wok en stort voorzichtig op een serveerschaal.
  • Schenk de siroop over de pudding.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert / Nagerecht