Filipijnse Adobo Gehaktballen

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Gehaktballen:

  • 500 g gehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • ½ tl gemalen peper
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gemalen komijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ½ tl chilipoeder
  • Olie om te bakken

Saus:

  • 3 teentjes knoflook gekneusd
  • 4 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel azijn
  • 300 ml runderbouillon genoeg om het gerecht 3/4 te bedekken
  • ½ gemalen peper
  • 4 laurierblaadjes gescheurd
  • 2 eetlepels olie
  • ½ tl suiker
  • Zout naar smaak
  • Verse koriander voor garnering

Instructies

  • Meng alle ingrediënten voor de gehaktballen in een kom en vorm ze tot ballen.
  • Bak de gehaktballen in een pan tot ze bruin en gaar zijn.
  • Haal ze uit de pan en zet opzij.
  • Bak de teentjes knoflook in het achtergebleven braadvet van de gehaktballen (voeg indien nodig meer olie toe) tot ze lichtbruin zijn.
  • Voeg de gebakken gehaktballen, ketjap, azijn, runderbouillon, gemalen peper, laurierblaadjes en suiker toe aan de pan.
  • Stoof zachtjes gedurende 20-30 minuten, voeg indien nodig wat water toe.
  • Proef de saus en breng op smaak met zout indien nodig.
  • Garneer met verse koriander voor het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze hartige en kruidige gehaktballen passen goed bij een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een fruitige rosé.

Voedingswaarden

Calories: 340 kcal | koolhydraten: 7 g | Protein: 22 g | Vet: 25 g | Zout: 1.8 mg | Sugar: 1 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst Fillippijnen