Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 bastognekoeken
- 1 eetlepel(s) boter
- 1 eetlepel(s) abrikozenjam
- ½ sinaasappel
- 4 eetlepel(s) advocaat
- 1 zakje gelatinepoeder
- 125 gram magere kwark
- 50 gram witte basterdsuiker
- ¾ dl slagroom
- 4 chocolademokkaboontjes
Instructies
- Knip van een melkpak een rand van ± 8 cm af en zet deze op een bord.
- Verkruimel de koeken met de deegroller.
- Smelt de boter en roer de koekkruimels en de jam erdoor.
- Verdeel dit mengsel over de bodem van het 'taartvormpje' en druk het goed aan.
- Pers de sinaasappel uit en klop het sinaasappelsap met de advocaat en het gelatinepoeder met een handmixer in ± 3 minuten tot een luchtige massa.
- Klop de kwark en de basterdsuiker erdoor.
- Klop de slagroom stijf en schep deze luchtig door het kwarkmengsel.
- Schep het mengsel in de vorm en strijk de bovenkant glad.
- Laat het taartje in de koelkast in ± 1 uur opstijven.
- Verwijder de rand en snijd het taartje diagonaal door.
- Garneer met de mokkaboontjes.