Advocadomousse met garnalenbootjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 rijpe avocado's
  • 3 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels zure room
  • een snufje zout
  • 250 gr ontdooide reuze garnalen of cocktailgarnalen
  • 1 gepeld sjalotje geraspt
  • 2 ontvelde tomaten in kleine stukjes
  • 1 theelepel tabasco

Instructies

  • Snijd de avocado in de lengte tot aan de pit door.
  • Draai de helften van elkaar en verwijder de pit.
  • Schep het vruchtvlees uit de schillen.
  • Bestrijk de binnenkant van de vier avocadoschillen met 1 eetlepel citroensap om verkleuring te voorkomen.
  • Gooi de rest van de schillen weg.
  • Pureer of prak het vruchtvlees van de avocado's.
  • Roer de mosterd, 2 eetlepels citroensap, de zure room en een snufje zout door het vruchtvlees.
  • Schep de garnalen, de geraspte sjalot, de stukjes tomaat en tabasco door elkaar.
  • Vul de vier avocadoschillen met het garnalenmengsel.
  • Schep op elk bord een bergje van de avocadomousse en leg het garnalenbootje ernaast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vis / Voorgerechten / Zeevruchten