Afghaans lamsvlees met spinazie

Afghaans lamsvlees met spinazie

Porties: 6
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees om te stoven
  • ½ dl olijfolie
  • 350 ui
  • 2 knoflook
  • 2 theelepel kurkuma
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • ¼ theelepel kardemom gemalen
  • 1 theelepel Paprikapoeder of naar smaak meer
  • ½ theelepel kaneel
  • 1 literblik gepelde tomaten uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 2 ½ dl kalfsfond of runderfond
  • 150 gram spinazie verse / gewassen en uitgelekt
  • liter yoghurt
  • 1 eetlepel citroen
  • zout
  • 50 gram pijnboompitten geroosterd / ± 3 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven

Instructies

  • Verhit de olie in een ovenvaste braadpan en schroei het vlees daarin dicht.
  • Voeg de uien toe en fruit ze 2 minuten mee.
  • Voeg dan de knoflook toe en fruit die 1 minuut mee.
  • Doe er de kurkuma, nootmuskaat, kardemom, paprikapoeder en kaneel bij en fruit het mengsel nog 1-2 minuten (laat de uien en de knoflook niet verbranden).
  • Voeg de tomaten en de kalfsfond toe en roer goed door.
  • Dek de pan af en bak het gerecht ± 1 uur in een op 180°C voorverwarmde oven gaar.
  • Neem de schaal uit de oven, voeg de spinazie toe en roer tot de groente helemaal is opgenomen.
  • Laat het gerecht wat afkoelen, voeg dan de yoghurt, de citroenrasp en naar smaak zout toe en strooi er de pijnboompitten over.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef er pilav bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Afganistan