Afrikaanse Kip

Afrikaanse Kip

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g Kipfilet
  • 1 rode peper
  • 2 tenen knoflook
  • eetlepel(s) citroensap
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 5 eetlepel(s) pijnboompitten
  • 5 eetlepel(s) gele rozijnen
  • zout
  • peper
  • 1 eetlepel(s) munt verse gehakt

Instructies

  • Kipfilet in dunne repen snijden en in kom met knoflook peper en citroensap kaneelpoeder en 1 el olie 5 min laten marineren.
  • Pijnboompitten 1/2 minuut roerbakken daarna uit de wok halen
  • Helft van de kipfilet 1/2 minuut roerbakken, rest van de kipfilet toevoegen en 3 min bakken.
  • Pijnboompittenen rozijnen 1 minuut meebakken.
  • Op smaak brengen met peper en zout.
  • Van vuur af munt erover strooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met couscous of rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Afrika