Agneau des Afrikander

(Afrikaans lam)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 lamsbout dikke schijven
  • 5 grote tomaten
  • 1 theelepel suiker
  • 1 eetlepel worcestershiresaus
  • 1 theelepel mosterdzaad
  • 2 grote ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 teentje knoflook
  • ½ deciliter wijnazijn
  • cayennepeper
  • peper
  • 2 wortels
  • 50 g boter
  • olie
  • zout

Instructies

  • Pel en ontpit de tomaten.
  • Druk ze door een zeef.
  • Schil de knoflook.
  • Stamp deze samen met de mostrdzaadjes fijn, terwijl u er langzaam een theelepel olie bijvoegt.
  • Schil de uien en hak ze fijn.
  • Doe de tamatenpulp in een pan, met de wijnazijn, mengsel van knoflook en mostrdzaad, cayennepeper, gemalen zwarte peper, worcestershiresaus en 2/3 van de gehakte uien.
  • Voeg er zout en suiker bij.
  • Breng aan de kook en laat afkoelen als het heeft gekookt.
  • Leg de schijven lam in een schaal en schenk de saus erover.
  • Laat ze 2 uur marineren.
  • Verhit de boter in een koekenpan.
  • Laat de schijven uitlekken en bak ze snel in de hete boter.
  • Haal ze uit de pan en hou ze warm.
  • Snij de selderij in kleine reepjes.
  • Schil de wortels en snij ze in kleine blokjes.
  • Doe de groente met de rest van de uien in de braadboter van het vlees en laat zachtjes smelten.
  • Voeg de marinade toe en de room.
  • Laat nog 5 minuten onder zachtjes roeren koken.
  • Leg de plakken vlees terug in de saus.
  • Verwarm ze weer zonder de saus te laten koken.
  • Leg alles op de dienschaal en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Afrika