Aiglefin au beurre fondu

Schelvis met gesmolten boter
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • -

Ingrediënten

  • 1 schelvis van 1 kg
  • 1 bosje peterselie
  • zout
  • peper
  • 200 g boter
  • 3 citroenen

Instructies

  • Maak de schelvis schoon en was grondig onder stromend koud water.
  • Leg hem in een vispan.
  • Bedek met gezouten koud water en breng dit langzzam aan de kook en pocheer de vis gedurende 10 minuten.
  • Haal dan de pan van het vuur en laat de vis in het vocht staan.
  • Pers een citroen uit.
  • Doe het sap in een pannetje en geef er zout, peper en 1 eetlepel water bij.
  • Breng aan de kook.
  • Haal het pannetje, zodra het vocht kookt, van het vuur af en klop er beetje bij beetje de boter door met een garde.
  • Hou de saus warm.
  • Snij de andere citroenen in dunne schijven.
  • Was de peterselie en leg een servet op een serveerschaal van de vis.
  • Haal de vis met 2 schuimspanen uit het vocht.
  • Laat uitlekken.
  • Leg hem voorzichtig op de servet en omring hem met de schijfjes citroen en takjes peterselie.
  • Geef de saus in een sauspan en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geef de saus in een sauspan en serveer.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Vis