Ajam bali met gewokte groenten en rijst met gebakken uitjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 500 g kippenvleugeltjes
  • Conimex Wok Olie
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
  • 400 g witte rijst
  • 600 g grofgesneden wokgroenten
  • 6 eetlepels Conimex Gebakken Uitjes
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Pel en rasp of snijd de uien fijn.
  • Meng de kip met de ui, 1 eetlepel olie en de boemboe.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin in ca. 5 minuten de kip rondom lichtbruin.
  • Voeg 2 dl heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 minuten garen.
  • Schep de groenten erdoor en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
  • Hoe korter, hoe knapperiger de groenten.
  • Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.
  • Schep de gebakken uitjes en peterselie door de warme rijst.
  • Verdeel de rijst over de borden, schep de ajam bali kippenvleugeltjes erop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Geef er Conimex Smaakmaker Kroepoek Bali bij voor een lekker knappertje.

Variatietip:

Vervang de kippenvleugeltjes door drumsticks of in stukjes gesneden kipfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters
Extra aanwijzing Snel te maken