Ajam besengeh

Ajam besengeh

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kilo kip of 5 a 6 pootjes, 1 a 1/2 dl slaolie, 2 middel grote uien, 3 teentjes knoflook , 1/2 eetlepel assem, 2 a 3 dl water, 1/4 blokje santen

Boemboes:

  • 3 fijngemaakte kemirie nootjes
  • 2 blaadjes selam
  • 2 blaadjes djeroek poeroet
  • 1 spriet sereh
  • 2 plakjes laos
  • 2 theelepel koenjit
  • 2 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel djinten
  • 1 theelepel trassi
  • 2 theelepel suiker
  • 1 theelepel vetjin
  • zout naar smaak

Instructies

  • Maak de kip schoon en snijd die in 5 a 6 stukken.
  • Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze in slaolie glazig.
  • Voeg de boemboes toe en fruit die even mee.
  • Voeg daarna de stukken kip erbij en braad die heel even om en om lichtbruin.
  • Los de assem op in water en blus het geheel hiermee.
  • Laat de kip ongeveer een half uur sudderen, doe de santen erbij en laat die smelten.
  • Voeg eventueel water toe en laat de kip nog een half uurtje sudderen.
  • Verwijder voor het opdienen de blaadjes, sereh en laos .

Video

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië