Ajam boemboe roedjak 2

kip in gekruide tomatensaus
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 gram kippenpoten
  • 25 gram boter of margarine
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 plakje laos
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 1 blaadje(s) salam
  • 1 blaadje(s) djeroek poeroet
  • 3 gepelde tomaten
  • ½ blokjes trassi van 1 cm
  • ½ eetlepel(s) asem
  • schijf Javaanse suiker

Instructies

  • In een grote braadpan de boter verhitten en de kippenpoten in 10 min. rondom goudbruin bakken.
  • Intussen ui, knoflook en laos fijnmalen in een keukenmachine.
  • Kip uit de pan scheppen en bakvet in een kommetje gieten.
  • Van dit bakvet 2 eetlepels opnieuw in de braadpan verhitten en hieraan het uimengsel, sambal, salam, djeroek poeroet en tomaten toevoegen.
  • Goed door elkaar scheppen.
  • Zonder deksel 15 min. laten stoven tot vocht verdampt is. Intussen vel van de kip verwijderen en de poten in tweeën snijden.
  • Door het ui/tomaat mengsel roeren: 1 dl warm water, trassi, asem en suiker.
  • Kip erin leggen en aan de kook brengen.
  • Met deksel op de pan nog 45 min. zachtjes stoven.
  • Op smaak brengen met zout. Voor het opdienen de blaadjes verwijderen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië