Ajam di boeloe

kip in gekruide saus uit Menado
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kip
  • 2 lomboks
  • 2 rode uien
  • 4 cm sereh
  • 1 eetlepel citroensap
  • 3 schijfjes djahé
  • 10 blaadje(s) kemangi
  • 2 eetlepel uiengroen gehakt
  • 2 eetlepel bieslook
  • 2 eetlepel kruizemuntblad
  • 2 eetlepel venkelgroen
  • 2 eetlepel peterselie
  • 2 eetlepel pandanblaadjes
  • 1 ei

Instructies

  • Snijd de lomboks, uien en djahé heel fijn.
  • Klop het ei en doe vervolgens alle ingrediënten in een pan met water.
  • Laat zo de kip zachtjes gaar koken. Indien nodig, water toevoegen.
  • Dit gerecht uit Menado wordt ter plaatse in een daarvoor bestemde bamboesoort gekookt.
  • Voor kemangi kan basilicum gebruikt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië