Ajam goreng taugé

gekruide kip met taugé
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 lente-uitjes gesnipperd
  • 1 teen knoflook uitgeperst
  • ½ theelepel djahé
  • 2 theelepel sambal oelek
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis
  • taugé

Instructies

  • Verhit de olie in een wok of wadjan.
  • Voeg het vlees toe en laat alles onder voortdurend roeren ca. 3 min. bakken.
  • Schuif het vlees naar een zijde van de wok en fruit de uisnippers.
  • Schep de knoflook en djahé erdoor en voeg de sambal toe.
  • Roer daarna de ketjap en taugé (hoeveelheid naar eigen erdoor.
  • Breng de saus aan de kook en schep dan het vlees erdoor en laat het nog even koken.
  • Direct serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met rijst en kroepoek.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië