Ajam ketjap 3

kip in ketjapsaus
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 3 tenen knoflook
  • 4 tomaten
  • 1 rode peper
  • 1 groene peper
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 1 kg kip in delen
  • 2 eetlepel(s) gembersiroop
  • 100 ml ketjap
  • 1 mespunt kruidnagelpoeder
  • zout

Instructies

  • Maak uien, knoflook en tomaten schoon en hak ze fijn.
  • Maak de pepers schoon, verwijder de zaadjes en hak ze ook fijn.
  • Verhit de boter in een braadpan en bak ui, knoflook en pepers even aan.
  • Voeg de tomaat toe en laat het geheel zachtjes stoven tot een dikke saus ontstaat.
  • Leg de kipdelen in de saus.
  • Voeg gembersiroop, ketjap en kruidnagelpoeder toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg 1 dl water toe en stoof de kip in ca. 30 minuten zachtjes gaar.
  • Breng op smaak met zout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met Rijst
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië