Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 500 g doperwtjes diepvries
  • 400 g kipfilet
  • 2 uien
  • Conimex Wok Olie
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
  • Snijd de kip in blokjes.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
  • Verdeel de ajam ketjap over de borden en bestrooi met de rest van de koriander.
  • Schep de doperwtjesrijst ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met de frisse Conimex Atjar Tjampoer als salade erbij.

Variatietip:

Vervang de koriander door peterselie of selderij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Groenten / Kip / Rijst / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters