Ajam ketjap met koriander en doperwtjesrijst
Aantal porties: personen
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Ingrediënten:
- 400 g witte rijst
- 500 g doperwtjes (diepvries)
- 400 g kipfilet
- 2 uien
- Conimex Wok Olie
- 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
- 3 eetlepels fijngehakte koriander
Bereidingswijze:
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Kook de laatste 5 minuten de doperwtjes mee.
- Snijd de kip in blokjes.
- Pel en snijd de uien in halve ringen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 5 minuten.
- Voeg de uien toe en wok 5 minuten mee.
- Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
- Meng de helft van de koriander door de doperwtjesrijst.
- Verdeel de ajam ketjap over de borden en bestrooi met de rest van de koriander.
- Schep de doperwtjesrijst ernaast.
Tips
Serveertip:
Lekker met de frisse Conimex Atjar Tjampoer als salade erbij.Variatietip:
Vervang de koriander door peterselie of selderij.---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept