Ajam ketjap met paprika en verse gember

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g witte rijst
  • 400 g kipfilet
  • 3 grote rode uien
  • Conimex Wok Olie
  • 1 stukje verse gember ca. 5 cm
  • 1 zak driekleuren paprika's
  • 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Snijd de kip in stukjes.
  • Snijd de uien en gember in dunne plakjes.
  • Maak de paprika's schoon en snijd in repen.
  • Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 3 minuten.
  • Voeg de ui, gember en paprikarepen toe en wok 5 minuten mee.
  • Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
  • Verdeel de warme rijst over de borden, schep de ajam ketjap erop en bestrooi met de peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Zet extra Conimex Ketjap Manis op tafel.
Variatietip:
Vervang de verse gember door 3 in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes voor een zoetere en minder pittige gembersmaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Oosters