Ajam mie met spinazie 2

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de mie toe en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de kipfilet in stukjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes kip ca. 5 minuten.
  • Voeg de bladspinazie toe en roerbak deze 3 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de boemboe, 2 dl water en een scheutje ketjap toe en roerbak nog 5 minuten.
  • Schep de mie erdoor en laat het goed doorwarmen.
  • Schep de ajam mie op 4 borden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Kroepoek Naturel en Gebakken Uitjes op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

Vervang de stukjes kip door vleesreepjes of tofu wokreepjes. Voeg met de boemboe een scheutje ketjap en een theelepel sambal toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters