Ajam pangang met saus

Ajam pangang met saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 kippenpoten
  • citroensap
  • ketjap manis
  • 2 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepel sambal manis
  • 2 eetlepels basterduiker bruine
  • arachideolie

Voor de saus:

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel arachideolie
  • 2 deciliter kruidenbouillon
  • 1 theelepel djahé gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal manis
  • 3 kleine tomatenpuree
  • 1 eetlepel rijstwijn of witte wijn
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1 eetlepel ketjap manis

Instructies

  • Meng een scheut citroensap, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal, een flinke scheut ketjap, bruine suiker en olie in een bak door elkaar.
  • Voeg de kippenpoten toe, goed roeren en verdeel de marinade over de kip.
  • Laat minimaal 1 uur intrekken.
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Verdeel de kippenpoten in een passende (niet te ruime) ovenschaal en schenk er een klein beetje van de overgebleven marinade in.
  • Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de poten.
  • Maak intussen de saus: hak de ui en knoflook fijn.
  • Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.
  • Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal, tomatenpuree, (rijst) wijn en suiker toe.
  • Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt.
  • Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen.
  • 10. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
  • 11. Serveer de saus naast de ajam pangang.

Notities / Tips / Wijnadvies

Smaakt heerlijk met witte rijst en atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Oosters