geen foto

Ajam paniki met champignons en broccoli

Recept categorie(ën) Gevogelte, Groenten, Kip
Land van herkomst Oosters
Aantal porties: 4 personen

Van wie is dit recept: Onbekende Auteur
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook. 
  • Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar. 
  • Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om. 
  • Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
  • Snijd de kip in reepjes.
  • Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
  • Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. 
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.
  • Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!). 
  • Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee. 
  • Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten. 
  • Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.

Tips

Serveertip: Zet Conimex Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Voeg gemengde paddestoelen toe en wok eventueel een paar klein gesneden tomaten met de paddestoelen mee.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept