Ajam Pedis

Frisse Ajam Pedis

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 rode pepers
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenpuree
  • Verse Laos
  • 2 salamblaadjes
  • Assem tamarinde
  • Kipdelen naar keuze bijv. kippenpoten

Instructies

  • Hak de rode pepers, ui en knoflook fijn.
  • Verhit wat olie in een pan en bak deze ingrediënten tot ze geurig zijn.
  • Voeg de tomatenpuree, salamblaadjes en verse Laos toe aan de pan.
  • Roer goed door en laat het geheel sudderen.
  • Bak ondertussen de kipdelen in de oven tot ze een goudbruine kleur hebben.
  • Voeg de gebakken kipdelen toe aan de saus en laat het geheel nog even pruttelen totdat de smaken goed zijn vermengd.
  • Proef de saus en voeg indien nodig zout, peper of Assem (tamarinde) toe naar smaak.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip / Rijst
Land van herkomst Indonesië