Ajam pinda saté met rode ui

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 zak Conimex Chinese Eiermie (250 g)
  • 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
  • 4 rode uien
  • Wok Olie
  • 400 g kipreepjes
  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Pinda Saté
  • 500 g gesneden Chinese kool

Instructies

  • Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten en goed laten uitlekken.
  • Mengen met de ketjap.
  • Pel en snijd de uien in zeer dunne ringen.
  • Verhit een wok.
  • Voeg een scheutje olie toe en roerbak de uienringen tot ze bruin beginnen te worden.
  • Laat ze op keukenpapier uitlekken.
  • Maak de wok met keukenpapier schoon.
  • Verhit nog een scheutje olie en wok hierin de kipreepjes 3 minuten.
  • Voeg de boemboe en 2 dl water toe,
  • goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
  • Kook de kool ondertussen 3 minuten in ruim kokend water met wat zout.
  • Afgieten.
  • Schep de mie op de borden of in kommen, schep eerst de kool en vervolgens de ajam pinda saté en rode uien erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip / Mie / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Oosters