Ajam Santen Dengan Ramboetan

kip in kokossaus met ramboetans
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 gram kipfilets
  • 4 ramboetans bijna rijpe
  • eetlepel olie
  • 1 kleine ui gesnipperde
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gemberwortel
  • 2 theelepel javaanse
  • suiker
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel Javaanse kerrie
  • 2 deciliter dikke santen

Instructies

  • Maak de filets droog en snij ze in blokjes van 1 cm.
  • Breek de schillen van de ramboetans, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in stukjes.
  • Fruit de ui tot hij glazig ziet.
  • Voeg de blokjes kip toe en bak ze mee tot ze verkleuren.
  • Voeg dan de gehakte knoflook, geraspte gemberwortel en kerrie toe.
  • Schep alles enkele malen goed om.
  • Vervolgens de stukjes ramboetan erbij.
  • Weer omscheppen en dan de santen, zout en suiker erbij.
  • Nogmaals omscheppen en 5 min. heel zachtjes laten sudderen.
  • Opdienen in een voorverwarmde schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië