Ajam setan 6

Ajam setan 6

duivelse kip
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kip of 8 kipkarbonades
  • zout
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 1 grote rode ui
  • 3 tenen knoflook
  • 6 rode lomboks
  • ½ theelepel laos
  • ¼ liter kippenbouillon
  • 2 djeroek poeroet
  • 4 eetlepel(s) ketjap manis

Instructies

  • Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog.
  • Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.
  • Pel en snipper de ui en de knoflook.
  • Was de lomboks en snijd ze in ringen; verwijder een deel van de pitten.
  • Maak de ui, de knoflook en de lomboks in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de laos door.
  • Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wadjan.
  • Verhit de resterende olie en fruit de uienmassa goudbruin.
  • Voeg de kippenbouillon, de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.
  • Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ± 40 minuten gaar stoven.
  • Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Indonesië