Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 kip of 8 kipkarbonades
- zout
- 3 eetlepel(s) olie
- 1 grote rode ui
- 3 tenen knoflook
- 6 rode lomboks
- ½ theelepel laos
- ¼ liter kippenbouillon
- 2 djeroek poeroet
- 4 eetlepel(s) ketjap manis
Instructies
- Wrijf de stukken kip in met zout, laat ze even liggen en dep ze daarna met keukenpapier droog.
- Verhit de olie in een wadjan of braadpan, bak de stukken kip rondom bruin en neem ze uit de pan.
- Pel en snipper de ui en de knoflook.
- Was de lomboks en snijd ze in ringen; verwijder een deel van de pitten.
- Maak de ui, de knoflook en de lomboks in een vijzel of met een staafmixer fijn en meng er de laos door.
- Giet de olie op 1 eetlepel na uit de wadjan.
- Verhit de resterende olie en fruit de uienmassa goudbruin.
- Voeg de kippenbouillon, de djeroek poeroet bladeren en de ketjap toe en laat de saus even aan de kook komen.
- Leg de stukken kip in de saus en laat ze in ± 40 minuten gaar stoven.
- Schep de saus tijdens het stoven regelmatig over de stukken kip en keer ze van tijd tot tijd.