Ajam smoor 2
Uit mijn kookboekje 'Rijsttafelen' van Lia Warani dit beproefde recept. Van ellende van dit boekje bijna uit elkaar (het is van 1970); op deze manier blijven de recepten in ieder geval bewaard.
Ingrediënten
- 1 kg kip kipstukjes, -bouten, pootjes, whatever
- 4 grote uien
- 1 teentje knofllook
- 2 ontpitte lomboks
- 2 eetlepel(s) ketjap
- 1 citroen sap
- 2 eetlepel(s) olie/boter
- 3 kruidnagels
- 2 bouillonblokjes
- mespunt suiker
Instructies
- De uien grof snijden, knoflook snipperen, de lomboks ontpitten, verder heel laten.
- De kip met de ketjap en citroensap insmeren en in de boter/olie bruin bakken.
- Zodra de boter omdat twee koppen heet water met de bouillonblokjes bijgieten.
- De kip ver volgens stoven op zacht vuur.
- De kruidnagels en lomboks er bij doen.
- Het laatste de grof gesneden uien en mespunt suiker.
- De deksel op de pan en de kip ongeveer een half uur laten stoven.
- Indien nodig heet water toevoegen en zo nu en dan roeren, want de kip wordt opgediend in ruim vocht.