Ajo Blanco

Gazpacho: koude soep uit het Kookboek verzamelde recepten - Tesselschade Arbeid Adelt uit 1958
Porties: 6 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 80 gram gepelde amandelen
  • 1 deciliter olijfolie
  • teentje knoflook
  • zout
  • peper
  • azijn naar smaak,
  • koud water.

Instructies

  • Deze soep is het gemakkelijkste te maken als men een mixer heeft.
  • Doe de amandelen met het zout, peper, knoflook en genoeg water [zodat de mixer goed kan draaien] in de mixer.
  • Als het mengsel heel fijn en bijna vloeibaar is doet ge er langzamerhand de olie bij en de azijn.
  • Dit alles terwijl de mixer blijft lopen.
  • De azijn geeft aan de ajo de witte kleur [blanco].
  • Proef en kruid meer indien nodig en voeg de rest van het water op het laatst toe en geeft er gebakken dobbelsteentjes brood bij

Notities / Tips / Wijnadvies

Dien zeer koud op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep
Land van herkomst Spanje