Turkse Ajvar

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 verse rode paprika's
  • 4 middelgrote aubergines
  • ¾ kopje olijfolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1-2 eetlepels citroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Rooster de paprika's en aubergines in een oven van 250°C tot de huid blaren krijgt en zwart wordt.
  • Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
  • Je kunt ook geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruiken als je dat makkelijker vindt.
  • Leg de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze 10 minuten stomen.
  • Verwijder de schil van de paprika's en aubergines.
  • Pureer de paprika- en auberginepulp in een keukenmachine tot een enigszins stevige massa.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en roer de paprika-auberginepulp erdoor.
  • Roer met een garde in een dunne straal de resterende olijfolie door het mengsel tot alle olie is opgenomen.
  • Als je geroosterde paprika's en aubergines uit potjes gebruikt, gebruik dan deze olie om het mengsel glad te maken.
  • Voeg het citroensap of de azijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de Ajvar in flessen en verzegel ze.
  • Vlak voor gebruik roer je de fijngehakte peterselie erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ajvar is nu klaar om te serveren als smaakmaker bij brood, sandwiches, vleesgerechten of als onderdeel van een salade. Enjoy!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch